Actuele thema's

Op deze pagina vind je een overzicht van de actuele thema's die binnen 't HOP besproken worden.

Sollicitaties voor Haio's:
De voorbije twee jaar was de eerste maart een dag waarbij zowat alle 7de en 8ste jaars Haio's van 's morgens vroeg voor hun computerscherm gekluisterd zaten met de telefoon in de hand, op zoek naar hun ideale opleidingsplaats voor het volgende academiejaar. Maar dit jaar pakken we het anders aan!

In de eerste week van maart zullen er verschillende contactavonden georganiseerd worden per regio. De Haio's zullen op deze avond een lijstje van 5 praktijkopleiders ontvangen met wie ze die avond een kort kennismakingsgesprek zullen hebben. Deze 5 gesprekspartners zullen geselecteerd worden aan de hand van de voorkeuren en kenmerken van zowel praktijkopleider als Haio, onder andere op basis van praktijkvorm en specifieke interessegebieden zoals Kind & Gezin, sportgeneeskunde en multiculturaliteit). Na deze 5 georganiseerde gesprekken zijn Haio's en PO's vrij om met de andere aanwezigen kennis te maken. Na afloop van deze contactavonden komen alle profielen van Haio's en PO's online en kan iedereen vrij verder op zoek gaan naar een partner voor het komende academiejaar.
De doelstellingen van deze contactavonden zijn onder andere de tijdsdruk verminderen, op een korte periode meerdere contacten kunnen leggen en de PO ook de kans geven zelf actief te zoeken.
Het lijkt ons een efficiënte manier om de eerste contacten te leggen met mogelijke praktijkopleiders voor het komende academiejaar en bovendien kunnen we er een gezellige avond van maken. Dus, inschrijven en afkomen is de boodschap

Geplande activiteiten

Voorlopig zijn er nog geen activiteiten gepland.